maandag 13 september 2010

Ayutthaya


Vanmorgen werden we opgepikt door onze reisgids en zij bracht ons naar Ayuthaya. Dit was een ritje van een kleine 3u. In Ayutthaya logeerden we net buiten de grote stad, aan een drukke baan. Maar ons hotel had een eigen tuktuk service naar de binnenstad. We vroegen aan de receptie terug om de hotelnaam in het Thaïs op te schrijven zodat onze tuktukchauffeurs ons naar het juiste hotel brachten.

Maar eerst gingen we eens kijken naar onze kamer en die was wel immens!! Eigenlijk hadden we een appartementje. De kamer bestond uit twee verdiepingen met op het 1e verdiep een heuse living en keuken en op het 2e de slaapkamer. Veel hebben we er echter niet van genoten, want we vertrokken snel richting stad met de tuktuk.

In het stadscentrum zochten we een plannetje om op optimale manier de tempels te bezoeken. Er waren nl. enkele tempels buiten het stadscentrum gelegen. Hier bezochten we het historisch park met o.a. Wat Phra Mahthat. Hier zagen we drie mooie stoepa’s.

De mooiste tempels lagen echter buiten het stadscentrum en na ons bezoek aan de eerste tempels besloten we een fiets te huren. Wat een ellende! Een gouden tip: Probeer eerst de fiets uit en vraag een andere indien deze niet goed rijdt. De fiets van An trapte heel de door, terwijl Roel met een stevig tempo op kop reed. Zo raakten we echter snel bij de Wat Phra Sri Sanphet. Een prachtig tempelcomplex langs de rivier.


Daarna fietsen we verder naar Wat Yai Chai Mang Khon. Dit tempelcomplex zal bij velen wel gekend zijn door de rijen boeddha’s versierd met gele doeken. Ook hier waren we wederom sterk van onder de indruk. Je voelt hier dat Ayutthaya vroeger echt wel een sterk machtsblok moest zijn geweest. Vooraleer Bangkok nl. de hoofdstad werd, was Ayutthaya lang het centrum van alle handelsactiviteiten. De gunstige ligging langs drie rivieren heeft hier natuurlijk veel mee te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten