zaterdag 11 september 2010

Bangkok (dag 2)




Vandaag begonnen we echt aan onze reis en we begonnen dus aan onze lijst met bezienswaardigheden. Een eerste “must-see” is het koninklijke paleis. We pakten het bootje aan ons hotel en gingen meteen naar de ingang van het paleis. Er was een stopplaats op nog geen 300m van het koninklijk paleis. Toen we van de boot afstapten, werden we wel door plaatselijke Thai gewaarschuwd dat het koninklijk paleis dicht was vandaag en dat ze ons wel naar ergens anders konden brengen. Niet geloven! Verkoopstruken hadden we gelezen in onze Trotter. Wij bedankten dus vriendelijk en wandelden door naar de ingang van het paleis.
Het koninklijk paleis was meteen een schot in de roos. Een prachtig tempelcomplex waarbij de meeste tempels zijn afgewerkt met goud. Hier kon je zeker enkele uren rondkijken naar al het moois. Thailand had ons al meteen in zijn greep en heeft deze eigenlijk gedurende de hele reis niet meer gelost. Wij waren verkocht! Onze ticketjes voor het koninklijk paleis lieten ons meteen toe om ook Wat Pho (of de tempel van de liggende Boeddha) te bezoeken. Deze tempel was niet ver verwijderd van het koninklijk paleis en dat was dan ook onze volgende stop. Onderweg konden we makkelijk enkele flesjes water kopen, want dat was wel noodzakelijk.

Wat Pho is de grootste en oudste wat in Bangkok en biedt onderdak aan meer dan duizend Boeddha-vertoningen, dit is meer dan enige andere tempel in het land. Daarnaast is hier dus ook, zoals de naam het zegt, de liggende Boeddha te vinden. De tempel wordt ook wel gezien als de ontstaansplek van de traditionele Thaise massage.

Ondertussen waren we ook al ver gevorderd in de namiddag en leek het ons wel een goed idee om vandaag nog een boottripje te maken op de Chao Phaya rivier. We dongen een beetje af, want als rijke Westerling schaamden we ons daar toch een beetje voor. We kregen een rondleiding van een uurtje. We kregen zo ook meteen een heel ander beeld van Bangkok te zien. We kregen een beeld van de woningen van de armere inwoners van Bangkok. Maar hoe arm ze ook zijn, iedere woning heeft zijn eigen tempeltje. Stel je hier niet teveel van voor, het gaat om een paal met daarop een boeddha beeldje (in goud of steen) versiert met bloemen. Ook passeerden we langs de stalling van de koninklijke schepen.

Onze chauffeur zette ons op onze vraag af aan een volgende tempel, Wat Arun. Deze tempel konden we al zien vanaf het dak van ons hotel en wordt ’s avonds prachtig verlicht. We konden deze tempel ook wat beklimmen en van daaruit konden we ook het koninklijke paleis aan de overzijde van de rivier zien. 

Ondertussen werd het tijd om terug te keren naar ons hotel. Onze reisgids kwam ons namelijk ophalen voor een traditionele Thaise avond op  Wan-Fah cruise boot. We werden naar de aanlegkade gebracht en daar kregen we onze tafel. Ook hier kregen we weer heerlijk eten en werden we getrakteerd op traditionele Thaise muziek en dans. Dit in combinatie met de lichtjes van de tempels en op de kades, maakten dit een onvergetelijke afsluiter van deze eerste reisdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten