vrijdag 17 september 2010

Chiang Mai - Cooking Class


Gisteren hadden we ook in ons hotel een cooking class geregeld voor vandaag. De organisatoren kwamen ons vandaag daarvoor ophalen. Samen met 3 polen, een maleisiƫr en zijn thaise tolk mochten wij aanschuiven achter het fornuis om de geheimen van Thais koken te leren. Maar vooraleer we mochten beginnen koken, dienden we natuurlijk naar de plaatselijke markt te gaan om onze ingrediƫnten in te slaan.
Wij hadden voor de hele dag gekozen. Dit betekende dat we maar liefst elk zeven gerechten mochten kiezen om te maken. Er waren enkele snacks bij, zoals loempia’s, enkele nagerechten, zoals sticky rice, maar ook enkele curries. Bij de curries stonden pepertjes aan om het spicy gehalte weer te geven. De Jungle curry kreeg de volle 5 pepers. En 5 pepers betekent niet dat er slechts 5 chili pepertjes ingingen… Ik meen mij te herinneren dat onze Poolse kameraad deze had gekozen en er een stuk of 20 diende in te doen. Hij heeft zijn hoofdgerecht niet helemaal op gegeten. Wij kozen voor een mix softere en iets pikantere versies.

In de namiddag verlieten de Polen het spektakel. Wij mochten nog wat show cooking doen. An was daarin een echte expert. Nadien kregen we ook nog een diploma (met onze naam in het Thais op) en een kleine kookboekje mee.



’s Avonds gingen we nog naar Warorot, de avondmarkt, op zoek naar hoge kousen voor onze jungle trekking. Ook daar konden we natuurlijk niet weerstaan aan enkele street food corners om snel wat te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten