Gisteren
hadden we ook in ons hotel een cooking class geregeld voor vandaag. De
organisatoren kwamen ons vandaag daarvoor ophalen. Samen met 3 polen, een
maleisiƫr en zijn thaise tolk mochten wij aanschuiven achter het fornuis om de
geheimen van Thais koken te leren. Maar vooraleer we mochten beginnen koken,
dienden we natuurlijk naar de plaatselijke markt te gaan om onze ingrediƫnten
in te slaan.
Wij hadden
voor de hele dag gekozen. Dit betekende dat we maar liefst elk zeven gerechten
mochten kiezen om te maken. Er waren enkele snacks bij, zoals loempia’s, enkele
nagerechten, zoals sticky rice, maar ook enkele curries. Bij de curries stonden
pepertjes aan om het spicy gehalte weer te geven. De Jungle curry kreeg de
volle 5 pepers. En 5 pepers betekent niet dat er slechts 5 chili pepertjes
ingingen… Ik meen mij te herinneren dat onze Poolse kameraad deze had gekozen
en er een stuk of 20 diende in te doen. Hij heeft zijn hoofdgerecht niet
helemaal op gegeten. Wij kozen voor een mix softere en iets pikantere versies.
In de
namiddag verlieten de Polen het spektakel. Wij mochten nog wat show cooking
doen. An was daarin een echte expert. Nadien kregen we ook nog een diploma (met
onze naam in het Thais op) en een kleine kookboekje mee.
’s Avonds
gingen we nog naar Warorot, de avondmarkt, op zoek naar hoge kousen voor onze
jungle trekking. Ook daar konden we natuurlijk niet weerstaan aan enkele street
food corners om snel wat te eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten