zaterdag 18 september 2010

Chiang Mai - Jungle Trek 1


Vanuit Chiang Mai besloten wij een driedaagse Jungle Trek te doen. We dachten dat dit in groep ging zijn (zo hadden we het toch geboekt), maar blijkbaar waren wij de enige twee deelnemers. We hadden ook twee gidsen. Onze trek startte met het bezoek aan een lokale markt in een klein dorpje. Je ziet de handelaren in actie met hun vlees, vis, groente en fruit.

Na de markt, reden we verder. We stopten bij een waterval waar we een duik in het water namen. We konden ook echt onder immense waterval gaan staan. Echt prachtig en verfrissend want zoals gewoonlijk was het weer erg warm. Helemaal tot onder de waterval gaan, is echter niet mogelijk. Je krijgt immers steeds minder lucht onder de waterval. Na onze verfrissende duik, konden we genieten van een warm water bron.

Van daaruit begon onze eerst Jungle Trek. Een tocht van een 3 tal uur richting het eerste dorpje en onze overnachtingsplaats, het Karen Hilltribe Village. Wat we hier zagen, hadden we echt nog nooit gezien. We hadden eerst uren gewandeld door de Jungle (echt werkelijk de jungle), en dan kom je in een klein dorpje in het midden van de jungle. Allemaal houten huisjes omringd door het ‘oerwoud’. ’s Avonds kookte onze gids een Thaïse maaltijd voor ons. Een gasvuur of elektrisch vuurtje kennen ze daar niet. Ze koken daar werkelijk nog op vuur (en houtblokken). Als ze dus het vuur wat minder wou zetten, diende ze haar kookpotten op te heffen.

Er was een slaapruimte voorzien voor de ‘gasten’. Stel je er niet teveel van voor, het gaat gewoon om een matras (onder een muggennet) op een houten plankenvloer. Een toilet was gewoon een buis in de grond. De huisjes zijn allemaal paalwoningen en de toilet is beneden. Ik moest natuurlijk in het midden van de nacht naar het toilet. Dan moet je met een zaklamp (want het is daar werkelijk PIKdonker) met een ladderke naar beneden kruipen en dan nog de WC zien te vinden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten