zondag 19 september 2010

Chiang Mai - Jungle Trek 2


De ochtend begon vroeg met een ontbijt in de jungle tussen de lokale bewoners in het Karen Hilltribe Village. Tijdens het ontbijt hadden wij een mooi uitzicht over de jungle. Deze hulde zich nog in de mist. Eén van onze gidsen was ’s nachts nog gaan jagen. We hebben ook geleerd dat we in de jungle waarschijnlijk niet snel dieren zouden zien. De meeste dieren hebben echt schrik van de mens en verstoppen zich al snel als ze jou horen aankomen. De dieren die geen schrik hebben van de mens, weten dat ze sterker zijn… Bv gifslangen ofzo. Toch slaagden we erin om enkele keigrote spinnen te zien! An zag ook een gifslang op de bladen zitten. Toen ze “Snake” riep, sprongen onze gidsen snel voor ons uit, want… aangezien het beestje niet wegkroop, wist het dus goed genoeg dat het sterker was dan ons.

Na het ontbijt begonnen we weer aan een 3 uur durende trek door de jungle. Laat in de middag arriveerden we dan in het Karen Hilltribe Village Bann Pa Khaolam. In dit dorpje laat de gids je ook het handwerk van de lokale bevolking zien. We mochten ook helpen bij het filteren van rijst. Maar echt goed ging dat niet… De vrouwen lieten maar al graag zien hoe snel zij het wel niet konden en konden hun lach dus ook niet inhouden toen wij het probeerden. 

We bezochten ook het lokale schooltje. De gidsen die ons rondleiden zijn beide ook afkomstig uit één van de vele Jungle dorpen. Dat maakt dat ze echt héél goed kunnen vertellen over hoe het leven daar in zijn werk gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten