maandag 20 september 2010

Chiang Mai - Rafting & Elephant Ride


Vandaag gaan we raften! Althans… daar hoopten we toch op. Onze gidsen waarschuwden wel dat de kans groot was dat het misschien niet zo door kunnen gaan. We zitten nl. nog steeds in het regenseizoen en dat maakt de rivier op sommige plekken echt te wild om met toeristen te doen. Maar we hadden geluk!!

De rafting duurde ongeveer 2 uur. Het gaat om een bamboe rafttocht. Een lang plat vlak gemaakt uit bamboo stokken. Achteraan en voorraan is er telkens een ‘stuurder’ die het vlot bestuurd. Het eerste gedeelte van de rafting was vrij kalm. We konden genieten van de uitzichten rond ons en de stilte van de jungle. We legden aan en daar stond ons een nieuwe verrassing te wachten.

Na de lunch (wederom klaargemaakt door onze gidsen), gingen we een tochtje maken door de jungle op een olifant. Wij zaten bovenop de olifant op een houten zitje. De ‘bestuurder’ zat vlak achter de olifant zijn oren (dus eigenlijk in de nek). De bestuurder tikte ook steeds de oren van de olifanten aan om ze de richting aan te wijzen. De olifanten zelf worden ’s avonds steeds vrij gelaten en ’s morgens terug gevangen. Dat maakt het financieel makkelijker want een olifant at nl. tot 200kg voedsel per dag. Als ze hem vrij lieten ’s avonds ging hij zelf op zoek naar eten.

Na deze tocht, werd de rafting verder gezet. Deze keer bleek de rivier niet zo kalm. Al gauw was onze broek kletsnat. Door het wilde water schoof Roel ook een keertje van het raft. Op een bepaald moment was het even paniek want er kwam een waterslang in de buurt van onze raft. Direct wordt alles gedaan om onze veiligheid te garanderen want blijkbaar zijn deze slangen erg gevaarlijk. En deze was toch niet echt onder de indruk, want ze bleef lange tijd achter ons zwemmen. Onze gids verstoorde het water dan maar wat en zo raakte de slang het spoor bijster.

De bamboe rafttocht bracht ons naar Shan Village. Hier konden we droge kleren aandoen. Gedurende de hele Jungle Trek hadden onze gidsen ons gewaarschuwd voor Teek-beesten. Dit zijn precies kleine wormen maar ze zijn wel gevaarlijker. Ze zuigen bloed en hechten zich vast aan je been of voet. Ik kreeg ineens jeuk aan mijn teen en wat bleek: een teek. De gids reageerde erg snel en schraapte hem eraf. Een beetje bloed maar verder niets aan de hand. Na de lunch werden we terug naar ons hotel gebracht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten