dinsdag 21 september 2010

Chiang Mai - Thai Massage


Na onze vermoeiende trekking door de jungle was het tijd om toch eens te relaxen en gebruik te maken van een Thaïse massage. Als je nog maar door Chiang Mai wandelt, krijg je het om de vijf minuten te horen: “massaaag, sir”. Maar dat vertrouwden we toch niet te hard… Wij hebben via ons hotel een salon gezocht en daar geboekt voor een hele voormiddag. We kregen daar gedurende anderhalf uur een speciale massage van kop tot teen.

In de namiddag konden we zo makkelijk de rit naar Doi Suthep maken. De Thai vinden dat je niet in Chiang Mai bent geweest als je niet naar de tempels in Doi Suthep bent geweest. Deze tempels bevinden zich op een berg en de rit naar daar was vrij pittig. Eenmaal daar moesten we nog een serieuze beklimming doen om op de tempel te raken. Eenmaal daar had je echter een fantastisch uitzicht over heel Chiang Mai.



Op de terugweg, stopte onze chauffeur nog langs enkele stalletjes waar je geroosterde sprinkhanen, larven etc kon eten. Blijkbaar enorm voedzaam, maar in onze cooking class hadden we lekkerdere gerechten klaar gemaakt.

Diezelfde avond namen we afscheid van Chiang Mai en namen we de nachttrein naar Bangkok. In de nachttrein kan je kiezen om te slapen in de gemeenschappelijke ruimte (niet aan te raden) of kiezen voor een aparte slaapcabine. Wij kozen voor de slaapcabine waarbij de zetels door het personeel worden omgevormd tot slaapbedden. De trein vertrok ’s avonds en rond ongeveer 8 uur ‘s ochtends kwam de trein aan in Bangkok. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten