dinsdag 14 september 2010

Sukhothai - Historical Park


Vandaag stond er een iets langere trip op het programma naar Sukhotai. Sukhotai bestaat uit een nieuw stadsgedeelte en een oud. Wij logeerden in het oude gedeelte.  We kwamen pas later in de middag toe in Sukhotai. Maar we hadden toch nog tijd genoeg om het historische park hier te bezoeken. Ook dit park staat op de lijst van werelderfgoed van Unesco. Het is wel ten zeerste aan te raden om dit park met de fiets te bezoeken… Dit park is echt zeer groot en de tempels liggen niet bepaald mooi gegroepeerd bij elkaar!

We beperkten ons vandaag tot een blitsbezoekje met de fiets om al snel enkele indrukken op te doen. De dag nadien zullen we het park meer in detail bezoeken. Wel hadden we een leuk plekje gevonden in het centrum van het park om wat te genieten. We hebben daar meer dan een uur gezeten en echt niemand tegengekomen… Zalig toch, buiten het seizoen reizen!



In vergelijking met Ayutthaya is Sukhothai maar een klein stadje. Echt veel keuze om iets te gaan eten is er niet. Toch niet in het oude Sukhothai, waar wij verbleven. Wij hadden wel een leuke coffee shop (The Coffee Cup) gevonden waar je echt vanalles kon verkrijgen, gaande van koffies tot smoothies, tot Pad Thai. In het terugkeren naar ons hotel werden we wel verrast door een stevig regenbui. Deze duurde echter 15 minuutjes en dan konden we terug verder stappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten