vrijdag 26 augustus 2011

Grand Canyon NP


Vandaag stond ons eerste hoogtepunt op het programma, nl. het bezoek aan de Grand Canyon. We zijn nog steeds in Arizona en deze staat wordt dan ook de Grand Canyon State genoemd. Onze reisgids, dat is dus een boekje en geen echte persoon ofzo, raadde ons aan om deze te bezoeken te starten vanaf de Eastern Drive. Dat betekende wel een beetje omweg, maar we konden het ons wel veroorloven aangezien ons motel in Tusayan op een kwartier van de Grand Canyon ligt.

Eerst even tanken en ons een koelbox aanschaffen. Stel jullie daar niet veel van voor… Dat was gewoon een piepschuimen bak dat je diende te vullen met ijs, maar dat werkte wel goed! Daarna vertrokken we op weg naar de Grand Canyon via dus de Eastern Drive.

De Eastern Drive begint met enkele kleine canyons die je steeds kan bezichtigen. Langs de route staan view points aangegeven en daar kan je dan naartoe rijden. Daar aangekomen parkeer je de wagen en kan je wat vrij rondlopen. Zo kwamen we uiteindelijk – enkele view points later - aan de ingang van het park. Daar kochten we een American Pass voor $80. Deze pass geeft je ook toegang tot heel wat andere parken en aangezien wij toch zinnens waren er veel te doen, kwam ons dat heel wat voordeliger uit.

De rangers legden ons uit dat het eerste stoppunt enkele meters verder was. Dit was Desert View. Ze zeiden meteen dat het ook een absolute must was om daar eventjes te stoppen. Daar kon je nl. een uitkijktoren beklimmen om een 360° graden overzicht te krijgen. De moeite!!

In het Grand Canyon park, krijg je pas echt een indruk over hoe groot de Grand Canyon eigenlijk wel is. In het park kan je verschillende wandelingen (=trails) doen. Ook rijden er heel wat shuttle bussen. We hebben met de bus de Hermit Trail route afgelegd. Deze brengt je langs enkele view points waar je echt knappe zichten hebt. Deze trail ligt ten westen van het park. Op enkele views kon je echt de bodem van de vallei zien en de Colorado rivier zien kronkelen.


Na deze trail was het tijd om naar ons motel in Tusayan te gaan. Dit was echter wel een tegenvaller. Het was een duurder hotel wegens dicht bij het park, maar het was er niet aan te zien. We hebben ’s avonds zeker 8 grote motten moeten neerkloppen alvorens we konden slapen J .Daarnaast lekte de kraan in de badkamer nog ook en dat was irritant! Gevraagd aan de receptie of ze dit konden maken, maar dat ging niet en daarmee was de kous af. An heeft dan maar een creatieve oplossing bedacht en er dan maar een kussen onder gelegd zodat we tenminste niet meer 'tik tik tik...' hoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten