donderdag 25 augustus 2011

Prescott en Sedona


Ons eerste motel was wel oke. Zoals in de films stond onze wagen voor de kamer geparkeerd. Veel tijd hadden we echter niet. We hadden gisteren (via Wifi) enkele shoppingcentra opgezocht in Phoenix. We zorgden er steeds voor dat onze hotels wifi hadden zodat we toch steeds online konden. Dit was nl. wel noodzakelijk omdat we de meeste hotels dus nog niet hadden geregeld. Maar terug over naar het shoppen… J

Terug volgens Nonkel Stephen, was de taks in Arizona het laagst en kon je dus best daar je inkopen doen. In de voormiddag gingen we dan ook naar Outlets at Anaheim, een shoppingcenter net buiten Phoenix. Dat gaf ons ook meteen de kans om onze huurwagen wat uit te testen.

In het shoppingcenter viel ons meteen op dat er totaal geen volk rondliep. We hadden wel meteen de Levi’s shop gevonden. Ik had wel graag enkele broeken gekocht. Na een kwartier stond ik dan ook terug buiten die shop met twee broeken rijker en enkele dollars armer. Levi’s is ginder echt spotgoedkoop. Die broeken hebben mij €60 gekost. An kocht haar een shortje in Columbian. Ze had spijt dat ze door de zwangerschap geen Levi’s kon kopen.


Daarna reden we verder naar Prescott. Daar hebben we snel even door het plaatselijke woud gereden. Via Prescott ging het langs Jerome naar Sedona. Althans… dat was het plan. Onze GPS stuurde ons echter niet de weg uit die wij wouden. Hierdoor hebben we wel wat tijd verloren en kwamen we later dan gepland in Sedona.

In Sedona aangekomen, konden we de Red Rocks nog bekijken vanop enkele view points. In het Visitor Center waren we er dan achtergekomen dat Amerikanen 4 dagen verlof hebben op een jaar. Althans… dat was toch het aantal dagen dat die gids in dat center had. We hebben ginder ook nog een deeltje van Oak View Trail gedaan, maar vertrokken dan richting Flagstaff.


Vanuit Sedona was het een prachtige route door de bossen naar Flagstaff. Dat was wel een pareltje. In Flagstaff hebben we dan nog even over Route 66 gereden en zijn we gaan inchecken. Veel is er daar niet meer van te zien, van die Route 66. Je hebt wel nog enkele souvenirwinkels die wat memorabilia verkopen. Flagstaff zelf is voornamelijk berucht van zijn enorme goederentrein.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten