zaterdag 3 september 2011

Hollywood


Vandaag wijken we dus af van ons idee en gaan we naar Lompoc. Dat ligt aan de Pacific Ocean, tegen Santa Barbara. We hadden in onze reisgids gelezen dat Santa Barbara een speciale stad is aan de Pacific Coast en de beschrijving van Spaanse casas, beach en scenic drives stond ons wel aan als plan B.

Het beloofde wel een ferm ritje te worden. 8u rijden maar liefst… Dus trokken we vroeg naar onze chauffeur om onze wagen te gaan halen van de valet parking, gaven hem een tip en vertrokken. De bediende vroeg of we directions nodig hebben om naar waar we heen gingen en wij: “naar Santa Barbara”. “Oh, ge rijdt hier links en dan rechts de snelweg richting West en ge komt er.” Ja, in Amerika kan je bijna niet veloren rijden.

Onderweg naar Santa Barbara, ging alles eigenlijk vrij tot zeer vlot. We reden langs Los Angeles en zo naar Santa Barbara, volgens onze road map. En aangezien alles vrij vlot reed, besloten we Hollywood Boulevard, Sunset Boulevard en de huizen van Paris Hilton, Madonna, Tobey Maguire, Tom Cruise en Keanu Reeves eens te gaan bekijken. Onze GPS heringesteld en voor we het wisten, zaten we al op Sunset Boulevard en zagen we het Hollywood teken op de heuvel. Evenwijdig met Sunset Boulevard ligt Hollywood Boulevard. Daar liggen alle sterren van de acteurs en recent dus ook nog van Kobe Bryant. We zijn hier enkel over gereden. We moesten nu niet perse een foto hebben van de ster van Depp of Pitt. De huizen vielen eigenlijk wat tegen. De beroemdheden zitten sterk verscholen achter het groen in hun villa’s in Beverly Hills, wat wel te verstaan is, want wij waren heus niet de enige die rondtoerden.

Ik reed wel het liefst langs de Pacific Ocean naar Santa Barbara. Dus hebben we vanuit LA meteen ook maar Santa Monica meegenomen. Vandaag rijd je langs de Pacific Ocean. Op sommige stukken zelfs op maar 20m ervan ofzo. ’t Is wel langer rijden, maar zoveel aangenamer als op de highways.

Tegen de avond kwamen we aan in Santa Barbara voor te eten. Santa Barbara is cool! Dat is het minste wat je erover kan zeggen. Er wordt al eens Spaans gesproken. De straatjes zijn gezellig en er heerst gewoon a smooth vibe. Het eten was ook een aangename verrassing en dat verleidde ons meteen om morgen hier terug te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten