woensdag 7 september 2011

Yosemite NP - Mariposa Grove


Vandaag een drukke rij dag. En waar we toch meestal wat rustpunten tussendoor hadden om dingen te bekijken of bezoeken, was dit nu niet het geval. De rit naar de Zuidelijke ingang van Yosemite was saai. Gelukkig had onze GPS het idee om langs wat binnenweggetjes te sturen. Die gingen nl. niet trager, maar waren ook wat spannender voor te rijden (bochtiger).

Echter… ons lichtje van de bandenspanning was weer gaan branden en bleef branden. Tijd dus om dat toch even te controleren. Dat ging nog niet van een leien dakje… We hadden onze banden opgepompt naar de gevraagde bandendruk, maar het lichtje bleef branden. An had dan het idee dat dit misschien enkel wordt gemeten als je rijdt. Effectief, na 100m rijden viel ons lichtje terug uit en voorgoed deze keer.

’s Middags kwamen we aan in Oakhurst waar we al konden inchecken in ons motel. Het plan was dan om Yosemite in twee keren te doen. Vandaag ons richten op Mariposa Grove en Wanowa, nl. de zuidingang, en morgen focus naar de vallei. Dat plan hebben we wel volgehouden!

In de middag dus gereden naar Mariposa Grove en het viel ons meteen op dat frisse zeewind plaats had gemaakt voor … niks eigenlijk. En de temperatuur liep dus meteen snel op.

Mariposa Grove is gekend om zijn Sequoia’s, enorm dikke en hoge bomen. De sherrif van dit bos is Grizzly Tree. Deze boom zou 2.700 jaar oud zijn. Net iets verder staat dan California Tree. In deze boom is een gat waardoor je kan stappen. Vroeger kon er zelfs een hele wagen door, maar ondertussen zou de boom zichzelf aan het herstellen zijn.

Na Mariposa Grove zijn we nog naar Wanowa gegaan, maar meer dan een camping was dit eigenlijk niet. Op tijd gaan slapen voor de vallei morgen dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten