vrijdag 9 september 2011

San Francisco


San Francisco werd al meteen een voltreffer. We reden de stad binnen over de Bay Bridge, een indrukwekkende brug. Het verkeer naar San Francisco heeft het geluk om over het hoogste niveau te rijden. Het verkeer naar Oakland heeft minder geluk en moet een niveautje lager rijden. Dit plus de lengte van die brug, maakt dit wel een indrukwekkend geheel.

In San Francisco besloten we eerst in te checken. Dan waren onze valiezen toch al in het hotel. We dienden nl. vanavond onze huurauto binnen te brengen aan de luchthaven van San Francisco en we zagen het niet zo zitten om dan te liggen sleuren met valiezen tot ons hotel in Fisherman’s Wharve. 

Na het inchecken konden we beginnen aan 49-mile drive doorheen San Francisco. Deze route werd aangeduid door meeuwen. Deze drive bracht je langs alle hoogtepunten van de stad. Er was een latino gedeelte, een homo gedeelte, een financial district, fisherman’s wharve etc… 

Maar hetgeen waar je natuurlijk het meest van al naar uitkijkt, zijn Alcatraz en The Golden Gate Bridge. Onze route bracht ons dan ook snel naar een plek langs het strand waar je beide monumenten in één oogopslag kon bekijken. Fantastisch! Alcatraz is voor later, maar The Golden Gate Bridge is bepaald een knap brugje! We reden met onze wagen verder tot Fort Point waar je bijna onder de brug en aan het water staat. Mooie brug toch! En het sein voor vele boten om in San Francisco aan te komen.

Nadien vervolgden we onze route langs het strand, reden naar Twin Peaks waar we een overzicht kregen over de hele stad, langs de verschillende districten en uiteindelijk werd het tijd om onze wagen te gaan inleveren.



We keerden terug met BART en de MUNI bussen naar ons hotel en slenterden wat rond op Fisherman’s Wharve met zijn beroemde Pier 39. Daar vonden we heel wat restaurantjes die ons wel konden bekoren. Na al die rondtrekkende dagen, had ons maag wel eens zin in iets anders dan junk food.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten