maandag 1 oktober 2012

Bezienwaardigheden in Utah

Utah bevat niet alleen een schat aan nationale parken. Ook de avonturiers onder ons komen in deze staat ruimschoots aan hun trekken. De Mormoonse achtergrond van Utah staat klaar om ontdekt te worden.

Scenic Byway 12

Dit is de weg die je van Bryce Canyon richting Capitol Reef brengt en wees gerust... het is een pareltje! Hij brengt je door de meest fantastische landschappen, een echte must. Afgelegen boerderijen, pijnbomen en berken, maar vooral steenpartijen en gestreepte rotswanden, vind je terug op deze weg. 
De route is 124 miles lang en brengt je langs de meest diverse en prachtige landschappen in de omgeving van Utah. Het doorkruisen van Bryce Canyon en Capitol Reef, Dixie National Forest, Glen Canyon National Recreation Area... getuigt van deze verscheiden invloeden die je zal ervaren.
Maar dat is lang niet alles... Het meest spectaculaire is ongetwijfeld de vele zijwegen die je kan rijden. We behandelen voor onze lezers enkele drives!

Hell's Backbone

De naam alleen al... Deze zijweg bestaat uitsluitend uit gravel en is 44 mijl lang. Deze route is slechts enkele maanden per jaar geopend door de weersomstandigheden. Check dus best bij de visitor centers of deze geopend is. Hij is niet ver van Escalente te vinden.

Cottonwood Canyon Road Scenic Backway

Ook deze kan je vinden niet ver van Escalente. Deze weg brengt je echter meer naar het zuiden. De weg is de eerste 9 mijl geasfalteerd en daarna is het gravel. Check dus zeker de weersvoorspellingen. Naast deze zijweggetjes, zijn er ook nog verschillende andere dingen te zien. We overlopen er ook enkele, maar verwijzen je ook graag naar het contactformulier indien je meer informatie wenst.

Red Rock Canyon

Je kan dit haast beschouwen als een voorproefje van Bryce Canyon. De mooie rode aardpiramides kan je gewoon vanuit je auto zien, maar er zijn ook verschillende uitgestippelde wandelingen te doen. Indien je start vanaf de ZW ingang, dan is dit het eerste wat je tegenkomt op deze fantastische weg.

Calf Creek Recreation Area

Dit is een must stop gebied, een ideale plaats om een picknick te nuttigen. Ook kan je hier kamperen. Het first come, first serve principe wordt hier toegepast. Ook kan je hier een wandeling maken die je aan de voet van een enorme waterval brengt.

Valley of Gods

Deze vallei is een ware rollercoaster voor vakantiegangers. Doe je gordel om en ontdek hier het mini-Monument Valley. Een 4x4 is aan te raden voor deze vallei te doorkruisen. Bij goed weer kan je het zeker wagen met een gewone wagen. Dat lukt je wel, maar indien het nog maar recent geregend heeft... neem je best het zekere voor het onzekere en pak je een 4x4. Doe zeker een stop aan Mexican Hat, genoemd naar de sombrero van een Mexicaan. Via Moki Dugway and Around kan tot aan Lake Powell rijden. Dit is een spannende rit! Opwaarts rijden is best angstaanjagend omdat je dan geen overzicht over de weg hebt.

Mountainbiking in Moab

In Moab heb je verschillende spectaculaire rondritten die uiterst geschikt zijn voor de mountainbike.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten